luni, 7 ianuarie 2013

Instalare masina spalat rufe

Instalare masina spalat haine

Masina de spalat rufe este o necesitate si nu trebuie sa lipseasca din locuinta dvs., indiferent ca este cu incarcare frontala, cu incarcare superioara, slim sau normala, cu uscator sau fara. In cele ce urmeaza voi prezenta modul de instalare al unei masini de spalat rufe, cu incarcare superioara. Alegerea acestui tip de masina de spalat a fost impusa de conditionarea datorata spatiului limitat in locuinta respectiva, instalarea s-a realizat in baia nu foarte generoasa.
Timp de executie lucrare: circa 30-40 minute
De remarcat faptul ca s-a utilizat un numar minim de scule si unelte pentru aceasta lucrare, o parte fiind improvizate din ceea ce aveam disponibil, sa vedem necesarul de scule:
- cutter
- calibrator pexal
- surubelnita dreapta, cruce
- cleste mops
- cheie 22 – 24
- calt si banda teflon
- teu pexal 16 x 16 x 1/2
- robinet colt 1/2 – 3/4
Sa trece la instalarea efectiva, dupa ce desfacem masina din ambalaj, ca prim pas, trebuie sa desfacem sistemul de blocare al cuvei, utilizat pentru transportul in siguranta al masinii. Operatiunea consta in desfacerea a doua suruburi interioare ce prind cuva de suportul metalic si patru suruburi situate pe cele doua capete ale suportului, utilizam surubelnita in cruce sau pe cea dreapta. Suportul metalic se va indeparta si pastra impreuna cu cele doua suruburi din mijloc, celelalte 4 se vor infileta la loc, in gaurile ramase pe carcasa.
  
Dupa scoaterea suportului metalic se vor aplica cele doua capace din material plastic, le gasiti in punguta din masina de spalat.
  
Am pregatit masina de spalat, realizam racordul la instalatia de apa rece. Stabilim punctul de racordare, in acest caz pe conducta de pexal ce merge catre bazinul de apa al WC-ului. Taiem teava din pexal cu ajutorul unui cutter cu lama noua, ascutita. Daca suntem atenti taietura iese perfect si nu este nevoie de alta prelucrare a celor doua capete ale pexalului.
  
Cu ajutorul unui calibrator, de plastic in acest caz, eliminam ovalitatea tevii ce a fost produsa la taiere astfel incat gaura interioara sa se potriveasca perfect cu stutul robinetului. Se introduce pe teava si se executa cateva miscari de rotire stanga – dreapta.
 
Robinetul si teul au fost achizitionate, au un pret de circa 40 lei, introduce partile laterale ale teului pentru pexal cu capetele in constructie demontabila, pe teava de pexal, pozitionam inelul de strangere.
  
Pregatim ansamblul robinet colt – teu, aplicam cateva fire de calt pe robinet apoi cateva ture de banda teflonata. Banda teflonata permite o stangere mai usoara si un aspect mai placut fata de caltul care ar fi ramas la vedere.
  
Asamblam cele doua fitinguri si avem grija ca pozitia robinetului sa fie pe aceeasi directie cu teul. Pozitionam ansamblul pe capetele deja montate pe teava de pexal.
  
Infiletam cu mana cele doua piulite ale teului si apoi definitivam strangerea cu cheia fixa. Ansamblul robine – teu este strans, putem deschide circulatia pe conducta de apa rece si observam daca avem scurgeri de apa. Nu apare nici o picatura de apa, totul este perfect.
  
Racordam la capatul robinetului (dimensiunea 3/4) furtunul din dotarea masinii de spalat. In aceasta parte a furtunului exista o sita metalica ce este recomandat sa fie curatata macar anual. Se strange furtunul pe robinet, doar cu mana.
  
Aceeasi operatiune de cuplare a furtunului se va realiza si pe racordul masinii de spalat, aveti grija sa existe garnitura pe furtun, infiletati piulita doar cu mana si aveti grija sa nu fortati cotul furtunului deoarece este dintr-un plastic destul de casant si se poate sparge imediat.
 
Pozitionam masina in zona stabilita, modificam inaltimea picioarelor pentru a aduce masina la orizontala si sa fie stabila. Cheia pentru picioare o gasim in aceeasi punga din masina de spalat
Am ajuns la punerea in functiune, un mic instructaj despre programe si modul de programare al masini de spalat rufe, alimentam cu energie electrica utilizand o priza prevazuta cu impamantare. Efectuam cu succes testul de functionare pe cel mai scurt program, totul merge perfect, nu avem scurgeri, vibratiile si asezarea masinii sunt in regula, rufele miros a curat, felicitam posesorii obiectului electrocasnic si udam achizitia.
 
Asa se poate desfasura operatiunea de instalare a unei masini de spalat, operatiunile sunt aproape identice pentru orice tip de masina de spalat, diferentele apar la sistemul de blocare al cuvei si eventual daca este necesara racordarea dubla, atat la apa calda cat si la apa rece. Nu este o lucrare dificila si poate fi realizata rapid si usor daca aveti un minim de scule si putina pricepere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu