sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Cele mai dese probleme ale instalatiilor sanitare

Iata 4 dintre cele mai comune probleme de instalatii sanitare care pot fi remediate cu usurinta, fie de unul singur sau de catre un instalator profesionist autorizat.
  1. Presiunea scazuta a apei prin capul de dus – Aceasta problema o poti identifica atunci cand presiunea apei este prea mica, fiind cauzata de  acumularea de calcar, produs secundar de apa dura. Capul de dus trebuie sa fie demontat, apoi curatat (cu otet – acesta descompune calcarul) la fiecare 3-4 luni.
  2. Presiunea scazuta a apei prin robinetele chiuvetelor este, de obicei, cauzata de doua motive. Primul ar fi acumularea de calcar, exact ca si in cazul precizat anterior Al doilea se datoreaza sedimentelor depuse in capul ecranului robinetului. Acesta va trebui curatat. In punctul debitului de apa, invartiti capul in sensul acelor de ceasornic pentru a-l demonta. Amintiti-va exact ce ati facut, pentru a-l putea monta la loc. (Sugestia noastra: Majoritatea avem telefoane dotate cu camere de luat vederi. Filmati operatiunea, mai ales daca sunteti instalatori amatori.) Dupa demontare, veti observa sedimentele de pe interiorul ecranului si / sau calcarul, care restrictioneaza fluxul de apa. Trebuiesc curatate, la fel ca si la punctul anterior, si ulterior, reasamblate.
  3. Trebuie sa stii intotdeauna unde este sursa principala de oprire a apei. Chiar daca este un lucru extrem de simplu, exista enorm de multe situatii in care proprietarii nu au cea mai mica idee de unde pot opri apa, in cazul unei urgente pentru instalatia sanitara.
  4. Toaletele trebuie utilizate strict in scopul in care au fost creeate, iar pentru a evita infundarea lor, evitati sa aruncati orice altceva inafara de hartia igienica. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu