joi, 27 decembrie 2012

Caracteristici Teava PEXAL



Caracteristici teava multistrat (teava PEXAL, teava HENCO)

Fara depuneri de calcar

La teava multistrat suprafata lisa a tubului interior nu permite particulelor in suspensie in apa sa adere la pereti, fenomen care apare de regula la alte tipuri de tevi si in special la tevile de cupru.
Teava multistrat pexal henco
Din acest motiv chiar si apa considerata dura, care contine mult calcar, nu creeaza nici o depunere si in consecinta nu apar obstructionari pe circuit.

Impermeabilitate la difuzia oxigenului si a vaporilor

Stratul de aluminiu este o excelenta bariera impotriva difuziei oxigenului si a vaporilor de apa (sau alte gaze). Din acest motiv fenomenul de coroziune este practic inexistent in instalatiile cu acest tip de tub.

Igienic

Materialele utilizate in executia tubului si a fitingurilor sunt non-toxice si pot fi utilizate la transportul apei potabile, lichidelor alimentare, gazelor naturale si combustibililor lichizi.

Executie de exceptie

Insertia de aluminiu este perfect circulara, avand o sudura omogena pe generatoare. Un adeziv special imbina omogen cele 3 straturi: tubul interior, insertia de aluminiu si tubul exterior. Sudura longitudinala a foliei de aluminiu garanteaza aceeasi grosime a acesteia pe toata lungimea tubului.
De notat ca dispersia (pierderea) termica la tubul multistrat Henco (0,43 w/mK) este de cca. 900 ori mai mica decat la tevile de cupru, iar coeficientul de dilatare termica (0,025 mm/mgr.C) este de aproximativ 8 ori mai mic comparativ cu tevile din Pe-X simplu sau PP-R.

Proprietati fonoabsorbante

Cele doua straturi interior si exterior de polietilena reticulata Pe-Xc atenueaza considerabil nivelul zgomotului care in mod normal nu este absorbit de tevile de cupru sau otel.

Usurinta in instalare

Datorita flexibilitatii bune si stabilitatii geometrice tubul multistrat este usor de instalat si are o excelenta comportare mecanica.
Se poate monta simplu si rapid, mentinandu-si forma chiar si dupa indoire, eliminandu-se astfel necesitatea unor fitinguri suplimentare si evident reducandu-se timpul si costurile de montaj.
O alta caracteristica importanta a sistemului este masa redusa a componentelor: un colac de 200m de tub 16×2 mm are aproximativ 25kg.

Tub multistrat preizolat

Sunt destinate protejarii tubului multistrat impotriva aparitiei condensului sau a actiunii materialelor corozive din sapa de ciment, dar si pentru obtinerea unei izolatii termice si fonice suplimentare.
Izolatia este realizata din spuma poliuretanica expandata cu grosimea de 6/10/13mm concentric sau excentric 6/13mm si 6/26mm. Spuma poliuretanica este prevazuta cu un strat circular subtire de polietilena extrudata, rosu sau albastru, care asigura protectie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu